Передплата 2024 ВЗ

У західних регіонах пануватиме спека, у східних - дощитиме

  • 17.06.2021, 20:50
  • 493

Погода в Україні у п'ятницю, 18 червня, буде спекотною. Щоправда, на Сході та Півдні й надалі триматимуться дощі. Можливі навіть сильні грози та град

Про це повідомляє Укргідрометцентр і 24 канал.

Загалом температура повітря підскочить на кілька градусів. У більшості регіонів стовпчики термометрів сягатимуть +26…+28 градусів.

Найтеплішу погоду обіцяють на Заході. Наприклад, у Волинській та Рівненській області прогнозують до +27…+29 градусів. Така ж температура охопить й частину Центру та Півночі України.

Однак про дещо гіршу ситуацію попереджають на Сході та Півдні. Синоптикиня Наталка Діденко зауважила, що можуть бути грози, миттєві сильні зливи, шквал та град.

«Південний циклон знову поливатиме періодичними дощами нашу південну частину, центральні області та Схід», — написала Діденко.

Де можливі зливи:

  1. Харківська область;
  2. Донецька;
  3. Луганська;
  4. Дніпропетровська;
  5. Запорізька;
  6. Кіровоградська;
  7. Миколаївська;
  8. Херсонська;
  9. Одеська;
  10. Крим.

Північно-східний вітер сягатиме 7−12 метрів за секунду.

У столиці теж буде спекотно. Обіцяють +26…+28 градусів. Дощів не очікують. Однак, за словами Діденко, невеликі опади таки можуть зачепити кілька районів.

Синоптикиня наголосила, що спека, яка зараз панує в багатьох країнах Західної та Центральної Європи, з понеділка почне переміщуватися у східному напрямку. Відтак наступний тиждень буде «гарячим» — від +30 градусів.

Схожі новини