Передплата 2024 «Добрий господар»

Іспанія готується скасувати масковий режим на вулицях

  • 17.06.2021, 16:50
  • 474

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що носіння медичних масок у громадських місяцях "може скоро відійти у минуле"

Як пише Euractiv, на відкритті іспано-корейського бізнес-форуму в Мадриді Санчес сказав, що скоро Іспанія відмовиться від масок на вулиці. Скасувати масковий режим на відкритому повітрі можуть, зокрема, через компанію вакцинації у країні.

«Через кілька днів у нас буде 15 мільйонів імунізованих іспанців у межах найбільшої кампанії вакцинації в нашій історії», — сказав Санчес.

За його словами, через кілька тижнів вже 50% населення отримають принаймні одну дозу вакцини, а «дорожня карта виконується». Дорожня карта Іспанії передбачає вакцинацію 70% іспанців до кінця серпня.

Читайте також: Іспанія впровадила чотириденний робочий тиждень

У травні міністерство охорони здоров'я Іспанії розробило разом із 17 регіонами Іспанії дорожню карту щодо зняття обмежень напередодні літнього туристичного сезону, життєво важливого для постраждалої іспанської економіки.

Незабаром використання масок більше не буде обов'язковим в громадських місцях Іспанії, якщо там немає скупчення людей, а присутні дотримуються соціальної дистанції. Документ вимагає схвалення Національної комісії охорони здоров'я, але це формальність, адже його підтримують всі політичні групи в парламенті.

Схожі новини