Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мінкульт дозволив українцям масові заходи у приміщеннях

  • 17.06.2021, 08:55
  • 435

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав купувати квитки на концерти, майстер-класи, вистави та у кінотеатри для поступового відновлення сфери культури та гостинності і виведення її із кризи

Про це Ткаченко написав у Facebook.

«Важливі новини для культури, креативних індустрій та туризму.

Відсьогодні, 16 червня, вся територія України перебуває в оновленій «зеленій» зоні. Щойно уряд ухвалив відповідне рішення. Для сфери культури та гостинності це означає низку змін", — зауважив міністр.

За його словами, «тепер проведення масових заходів (культурних, розважальних, релігійних, рекламних тощо) у приміщеннях дозволяється зі 100% наповненням. Без обмеження дистанції між присутніми. Проте учасники та організатори заходів мають використовувати захисні маски або респіратори.

Читайте також: Україна повернулася у «зелену» зону за критеріями ЄС

Якщо ж всі присутні мають негативні результати тесту на COVID-19, який зроблений не більш як за 72 години, чи документ повного курсу вакцинації — обмеження вище не застосовуються".

«Ми на шляху до поступового відновлення культурної сфери. Не зважайте. Купуйте квитки на концерти, майстер-класи, вистави та у кінотеатри. Галузь потребує цього, а ми з вами потребуємо емоцій та культурного наповнення», — закликав Ткаченко.

Схожі новини