Передплата 2024 «Добрий господар»

Лише шість одеських пляжів визнали безпечними для відпочинку

  • 14.06.2021, 19:35
  • 574

Усього шість міських пляжів Одеси – кожен десятий із переданих міськрадою в оренду – отримали цьогоріч санітарні паспорти і готові до надання послуг жителям та гостям міста

Про це повідомив на нараді в мерії директор департаменту екології та розвитку рекреаційних зон міськради Олександр Тищенко, передає Укрінформ.

«Паспорти про готовність до надання послуг відпочивальникам на 65 орендованих ділянках території комунального підприємства «Узбережжя Одеси» передали департаменту екології три тижні тому.

Фахівці виїжджали на ці пляжі для перевірки їхньої готовності до курортного сезону, зокрема виконання вимог щодо водопостачання, водовідведення, наявності укладених договорів про вивезення з пляжів твердих відходів тощо. І пересвідчилися, що в третій декаді травня 59 пляжів не відповідають заявленим нормам", — зазначив Тищенко.

За його словами, станом на 14 червня більшість орендаторів не виконали своїх обіцянок, тому паспорти пляжів не підписали.

Читайте також: Мармурове море вкрилося слизом: звідки він взявся та чим загрожує?

Тищенко додав, що незабаром фахівці департаменту повторно проінспектують готовність до сезону комунальних пляжів. І в разі виконаних санітарних вимог паспорти підпишуть.

Керівники КП «Узбережжя Одеси» Дмитро Біляєв уточнив, що комунальники забезпечили муніципальні пляжі тапчанами, парасольками та урнами для сміття.

Також розпочали реконструкцію набережних від 10-ї до 13-ї станції Великого Фонтану, планується цьогоріч відремонтувати систему водовідведення та плиткове покриття на деяких пляжах.

Підсумовуючи стан підготовки пляжів до сезону, міський Одеси Геннадій Труханов наголосив, що приватні орендатори мали вдосталь часу для виконання санітарних вимог. І якщо протягом найближчих днів не усунуть недоробки, то відповідні департаменти й управління не дадуть дозволів на експлуатацію орендованих пляжів.

Схожі новини