Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Компанія Novavax розповіла про ефективність своєї вакцини

  • 14.06.2021, 19:15
  • 636

Ефективність COVID-вакцини Novavax становить близько 90%

Про це повідомляє CNBC.

У дослідженні йдеться, що вакцина проти COVID-19 Novavax є безпечною і ефективною на 90,4%. Такі дані були отримані під час третього етапу клінічного випробування, в якому взяли участь майже 30 000 учасників із США та Мексики.

Як зазначається, вакцина з двома дозами є 100% ефективно протистоїть виникненню важких форм захворювання. Компанія заявила, що планує подати дозвіл до Управління з контролю за продуктами та ліками у третьому кварталі цього року.

У компанії зауважили, що випробування на пізніх стадіях «підтверджує, що NVX-CoV2373 пропонує «обнадійливий профіль дієвості та безпеки».

«Ці дані показують стабільний, високий рівень ефективності та підтверджують здатність вакцини запобігати COVID-19 на тлі генетичної еволюції вірусу», — заявив доктор, президент досліджень та розробок Novavax Грегорі Гленн.

У результаті досліджень оцінили 77 підтверджених випадків COVID-19 серед 29 960 учасників дослідження.

Новавакс зазначив, що у групі плацебо було 63 випадки захворювання на коронавірус проти 14 випадків у групі, яка отримала дві дози вакцини. Це призвело до оцінки ефективності вакцини у 90,4%.

Читайте також: Відомо, коли в Україну прибуде перша партія вакцини Novavax

У компанії повідомили, що вакцина добре переноситься. Найпоширенішими побічними ефектами були втома, головний біль, біль у м'язах та біль у місці ін'єкції, які зазвичай тривали не більш ніж два-три дні.

Novavax заявила, що вакцина є ефективною проти деяких варіантів, зокрема варіант Альфа, вперше виявлений у Великобританії. Близько 65% випадків були «варіантами, що викликають занепокоєння».

Схожі новини