Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Протасевича притягли на брифінг щодо інциденту з Ryanair

  • 14.06.2021, 17:55
  • 688

Міністерство закордонних справ Білорусі вивело затриманого в Мінську опозиційного журналіста Романа Протасевича на пресконференцію щодо інциденту з рейсом Ryanair

Про це пише ВВС.

Зазначається, що спочатку білоруське МЗС анонсувало, що у пресконференції візьме участь департамент авіації Міністерства транспорту, Слідчий комітет, Міноборони, прикордонники та «інші релевантні спікери», але за лічені хвилини до початку до зали занесли табличку з іменем Романа Протасевича, перепросили за затримку і пояснили, що в останній момент «він захотів взяти участь».

У залі також перебували журналісти ВВС, однак вони вийшли посеред пресконференції — на їхню думку, очевидно, що Роман Протасевич перебуває в залі «з примусу».

Читайте також: «Вони вб'ють мене»: Протасевич благав екіпаж літака не сідати у Мінську

Сам Роман Протасевич, відповідаючи на запитання журналістів, запевнив, що він «почувається чудово», ні на що скарг не має і його «ніхто не бив». Хлопець сказав, що його начебто не змушували до співпраці зі слідством. І додав, що заручниками ситуації стали його дівчина Софія Сапега, яку разом із ним затримали у Мінську, та його батьки, які зараз перебувають у Польщі.

Джерело: BBC
Джерело: BBC

Схожі новини