Передплата 2024 ВЗ

Сьома річниця: в Україні вшановують пам'ять загиблих у катастрофі Іл-76

  • 14.06.2021, 14:55
  • 563

Рівно сім років тому російські найманці збили український літак Іл-76 неподалік Луганська

Про це у Facebook повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

Як зазначається, загибель відразу 49 військових стала найбільшою з початку антитерористичної операції і найбільшою одночасною втратою ЗСУ за період незалежності.

Саме цього дня у 2014 році представники незаконних збройних формувань, які були обладнані новітніми технічними засобами російського виробництва та ПЗРК 9К38 «Ігла» в Луганську збили літак Іл-76, який заходив на посадку та перевозив на своєму борту особовий склад для ротації, техніку та продовольство.

Унаслідок трагедії загинули дев’ять членів екіпажу 25-ї військово-транспортної авіаційної бригади і 40 військовослужбовців 25-ї повітряно-десантної бригади.

«Згадка про подвиг володарів неба, їхню мужність та самопожертву надихатиме нас на боротьбу та перемогу, на рішучу відсіч тим, хто все ще намагається принести на українську землю смерть в ім’я імперських амбіцій кремлівських керівників, не зважаючи на життя своїх громадян та простих українців.

Збройні сили України боронили й надалі боронитимуть цілісність та недоторканність нашої держави, а також життя та здоров’я народу України", — заявили у Повітряних силах.

Там додали, що пам'ять про дев’ятьох членів екіпажу 25-ї військово-транспортної авіаційної бригади і 40 військовослужбовців 25-ї повітряно-десантної бригади житиме вічно.

Схожі новини