Передплата 2024 «Добрий господар»

Помер найбільш велелюбний чоловік Індії. Він мав 38 дружин, 89 дітей та 36 онуків

  • 14.06.2021, 14:35
  • 777

В індійському штаті Мізорам 13 червня помер 76-річний Зіона Чана — очільник релігійної секти. Його вважають головою найбільшої у світі родини

Про це повідомляє BBC.

Чана очолював християнську секту Чана Пол, яка практикувала багатоженство. Повідомлялося, що чоловік страждав на діабет і гіпертонічну хворобу.

Здоров'я Чани погіршилося, коли він був удома в селі Бактаунг Тлангнуам. Увечері 13 червня його доправили до лікарні, де констатували смерть. Як пише Hindu, з 11 червня чоловік упав у кому.

Місцеві медіа називають Чану головою найбільшої у світі родини. Чи справді це так — важко сказати, оскільки є й інші претенденти на це звання.

У Чани залишилося 38 дружин, 89 дітей та 36 онуків. За іншими даними, у чоловіка було 39 дружин, 94 дитини, 33 онуки та один правнук.

Був Чана головою найбільшої родини чи ні, він та його родина є місцевою сенсацією, яка приваблює туристів до індійського села. Величезна родина живе разом у чотириповерховому будинку на 100 кімнат. За повідомленнями місцевих журналістів, його дружини жили в кімнаті біля спальні Чана.

Читайте також: Найбільша родина Британії поповниться 22-ю дитиною

Будинок родини є туристичною пам'яткою штату, до якої з'їжджаються люди зі всього світу. Секта, яку очолював Чана, налічує дві тисячі послідовників. Ті члени громади, які не є членами родини чоловіка, живуть в іншому будинку.

Зіона Чана народився в 1945 році, за даними Reuters. Він познайомився зі своєю першою дружиною в 17 років — вона була на три роки старша за нього. А релігійну секту заснував дідусь Чани у 1942 році.

Схожі новини