Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ера Нетаньягу завершилась: в Ізраїлі призначили новий уряд

  • 14.06.2021, 13:15
  • 599

Парламент Ізраїлю затвердив новий уряд країни, сформований лідерами партій "Яміна" Нафталі Беннетта і "Єш атід" Яіра Лапіда

Про це повідомило видання The Times of Israel.

У новому Кабміні вперше за 12 років не буде представників політсили Біньяміна Нетаньягу.

«60 з 120 депутатів Кнесету проголосували за довіру уряду, 59 висловилися проти, один утримався», — йдеться в повідомленні.

Незабаром новий Кабінет міністрів буде приведений до присяги. Главою уряду стане Беннет.

Нетаньягу зустрінеться з новим прем’єр-міністром Нафталі Беннетом, щоб передати кермо прем’єрства. Зустріч відбудеться в офісі прем’єр-міністра в Єрусалимі.

Читайте також: Нетаньягу поговорив із Зеленським: питав про подорожі та хасидів

Нагадаємо, Біньямін Нетаньягу обіймав посаду прем’єр-міністра Ізраїлю з 1996-го до 1999 року та з 2009-го — до сьогодні.

У середу, 2 червня, ізраїльські опозиційні політики все ж змогли домовитися про те, яким буде порядок розподілу владних повноважень в уряді.

За інформацією інсайдерів, опозиційна коаліція — найбільш незвична та незручна. До неї увійшли 8 партій, які мають зовсім різні ідеологічні погляди. Водночас інші аналітики назвали коаліцію «втіленням політичної дисфункції Ізраїлю».

Сторони домовилися, що до 2023 року, тобто протягом двох років, очільником уряду буде Нафталі Беннет. Він виступає проти палестинської держави та хоче, аби Ізраїль анексував більшу частину окупованого Західного берега. Він — екссоюзник Нетаньягу.

З 2023 по 2025 рік головою уряду буде Яір Лапід.

Схожі новини