Передплата 2024 ВЗ

Порошенко подякував українським бійцям за звільнення Маріуполя

  • 13.06.2021, 13:20
  • 583

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко привітав Маріуполь з річницею звільнення

Порошенко нагадав, що завдяки контрнаступу тоді вдалося звільнити дві третини окупованого Донбасу.

«Сім років тому ми зруйнували сценарій Путіна і вибили „русскій мір“ з Маріуполя. Це був початок великого наступу на російського агресора та його терористів. Я пишаюся тим, що віддав наказ на контрнаступ, завдяки якому дві третини окупованого Донбасу були визволені, врятовані від бандитів, мародерів і злочинців», — наголошує Порошенко.

«Україна повертала своє. Збройні сили, Нацгвардія, добровольці протягом двох місяців звільняли міста і села», — зазначає п’ятий Президент.

«Добре пам’ятаю нараду 8 червня 2014 року. Ми тоді докладали максимум зусиль для звільнення Маріуполя, щоб не допустити загибелі цивільних, загибелі мирних жителів.

Зачистка від незаконних збройних формувань, від найманців була відповідальністю Національної гвардії, Міністерства внутрішніх справ. А ЗСУ повинні були не допустити входження військових формувань до Маріуполя.

Маю відзначити дуже добру організацію тих процесів. Маріуполь вистояв. Ті часи стали вирішальними для українського Приазов’я", — нагадав Петро Порошенко.

«Дякую нашим захисникам і мужнім маріупольцям, усім, завдяки кому до міста прийшов мир. Вічна Слава героям, які загинули у боях і які нині продовжують боронити Україну від ворога! Слава Україні! І Слава українському Маріуполю!», — пише лідер «Європейської Солідарності».

Схожі новини