Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вижив після того, як його проковтнув кит

  • 12.06.2021, 20:43
  • 1 433

Коли 56-річний ловець лобстерів Майкл Паккард з США зрозумів, що його проковтнув горбатий кит, він вже розпрощався з життям

Але, на щастя, ссавець виплюнув його назовні.

Інцидент стався вранці 11 червня біля узбережжя Атлантичного океану в районі міста Провінстаун. У цьому місці лобстерів ловлять пірнальники з аквалангом, які опускаються на дно і дістають їх з води. Це було друге за день занурення Паккарда, коли раптово він відчув потужний поштовх, і навколо нього стало темно.

«Я був уже зовсім всередині у нього в пащі, — згадував Паккард. — І я подумав: все, звідси мені вже не вибратися. Мені кінець, я зараз помру. Я тільки думав про своїх синів — 12 і 15 років».

Спочатку Паккард вирішив, що його проковтнула біла акула, але швидко зрозумів, що не постраждав, а навколо немає зубів. А значить — це кит. Побачивши, що ссавцю завдає дискомфорт його спорядження для підводного плавання, американець почав чинити опір.

Через 30−40 секунд 15-метровий кит виплюнув водолаза. Той відбувся лише вивихнутим коліном.

Напарник Паккарда зрозумів, що щось відбувається, і активно виглядав його у воді. Побачивши чоловіка, він витягнув його на човен, а потім доставив на берег.

Майкла Паккарда госпіталізували, а в лікарні до нього вишикувалася черга журналістів. Пірнальник повідомив їм, що дружина давно просить його змінити небезпечну професію, в якій він вже 40 років, але він поки не збирається цього робити.

Горбаті кити зазвичай їдять, широко відкриваючи пащу та захоплюючи так рибу і планктон. Учені кажуть, що їм практично невідомі випадки нападу китів на людей.

Очевидно, у цьому випадку кит проковтнув водолаза випадково.

Читайте також: Українець зловив коропа вагою 21 кг (фото)

Схожі новини