Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія тиснула на УЄФА із вимогою заборонити форму збірної України через спонсорський контракт "Газпрому", - Bild

  • 12.06.2021, 16:30
  • 599

Російська компанія "Газпром", яка є спонсором УЄФА, могла тиснути на організацію із вимогою заборонити гасло "Героям слава!" на футболках збірної України

Про це, із посиланням на Bild, повідомляє Укрінформ.

Видання припускає, що зауваження УЄФА щодо нового дизайну форми національної збірної України могли бути пов'язані зі спонсорським контрактом між Союзом європейських футбольних асоціацій та «Газпромом».

«Відповіддю може бути багатомільйонний контракт між УЄФА та російською державною газовою компанією „Газпром“, який був підписаний лише три тижні тому», — йдеться у статті під заголовком «Мільйонна угода між „Газпромом“ та УЄФА. Чи Путін купив чемпіонат Європи з футболу?».

«Газпром» та УЄФА оголосили 19 травня, що домовились про спонсорство турнірів УЄФА для збірних, тож концерн тепер має партнерські права на Євро-2020. В УЄФА відмовились назвати виданню суму, передбачену контрактом, пославшись на конфіденційність. Інсайдери стверджують, що йдеться про 50 млн євро.

«Те, як гроші Росії впливають на рішення європейських футбольних функціонерів, є зрозумілим з історії з українськими футболками», — пише Bild.

У коментарі Bild посол України в ФРН Андрій Мельник заявив, що скарга РФ до УЄФА на тлі спонсорської угоди з «Газпромом» не є збігом.

«Той факт, що УЄФА задовольняє російську скаргу щодо української національної форми буквально через декілька днів після укладення спонсорської угоди між УЄФА і державним концерном РФ „Газпром“, є більш ніж підозрілим», — сказав Мельник.

Він додав, що президент Росії Володимир Путін укотре користується «Газпромом», щоб розколоти Європу.

«До початку Євро-2020 стає все більш зрозумілим: одна країна хоче зіпсувати задоволення від довгоочікуваного європейського турніру — це Росія Путіна» — резюмував Bіld.

Читайте також: УЄФА буде перевіряти футболки збірної України перед матчем

Схожі новини