Передплата 2024 ВЗ

10 Окрема Гірсько-Штурмова бригада отримає повний комплекс оптичної розвідки і відеоспостереження

  • 11.06.2021, 16:26
  • 696

Порошенко з волонтерами придбали повний комплекс оптичної розвідки для 10-ї ОГШБр, далі планують оснастити ще одну бригаду

Про це повідомив п’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він зазначив, що це дозволить завершити створення об’єднаного бригадного комплексу відеоспостереження.

«Тиждень тому ми поставили у 10-ку, у 108 батальйон комплект відеоспостереження для батальйону», — нагадав Петро Порошенко.

Він розповів, що тоді активісти ГО «Справа Громад» спільно з українцями шляхом краудфандингу всього за два дні зібрали необхідні кошти й придбали вкрай важливе обладнання для українських військових. Петро Порошенко зазначив, що ініціатори запропонували окрім батальйонних комплексів встановити ще й бригадну систему, і об’єднати їх.

«Ми замахнулися ще далі і сказали, що ми створюємо абсолютно сучасний, НАТОвського стандарту комплекс для всієї бригади. Він був набагато дорожчий — більше 730 тисяч гривень. І тоді ми домовилися, що ви збираєте, і мій Фонд також до цього долучиться», — розповів Петро Порошенко.

П’ятий Президент України повідомив, що як він і обіцяв, Фонд перерахував половину суми для закупівлі бригадного комплекту.

«Але сталося диво, бо сьогодні і ви вже зібрали вже більше 400 тисяч гривень», — зазначив Петро Порошенко.

Лідер партії підкреслив, що все обладнання, яке передане у 10 ОГШБр, буде поставлено на озброєння і залишиться працювати у зоні проведення бойових дій після ротації підрозділів.

Як відомо, 27 травня Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину передав 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді комплект відеоспостереження.

Схожі новини