Передплата 2024 «Добра кухня»

ЄС схвалив паспорти вакцинації для туристів

  • 11.06.2021, 16:30
  • 586

Посли 27 країн-членів Євросоюз схвалили пропозицію Єврокомісії про те, що люди, які повністю вакцинувалися мінімум за 14 днів до подорожі, повинні мати можливість вільно подорожувати з однієї країни ЄС в іншу

Про це пише Reuters.

Країни Євросоюзу домовилися пом'якшити обмеження на поїздки протягом літа, що дозволить повністю вакцинованим від коронавірусу туристам не здавати тести або не залишатися на карантині після прибуття і розширити перелік регіонів ЄС, у які безпечно подорожувати.

Посли 27 країн-членів ЄС схвалили пропозицію Єврокомісії про те, що люди, які повністю вакцинувалися мінімум за 14 днів до подорожі, повинні мати можливість вільно подорожувати з однієї країни ЄС в іншу.

Обмеження для зарубіжних туристів будуть ґрунтуватися на тому, яка епідеміологічна ситуація в їхній країні.

ЄС вводить сертифікати COVID-19, які свідчитимуть, що людина щеплена однією з вакцин, схвалених європейським регулятором або Всесвітньою організацією охорони здоров'я, або має імунітет, оскільки раніше перехворіла коронавірусом, або нещодавно отримала негативний результат тесту. Система поки запущена в тестовому режимі, а з 1 липня вона запрацює офіційно.

Читайте також: Німеччина впроваджує цифровий сертифікат вакцинації

Схожі новини