Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Безвіз - це історія успіху України, символ прощання із "совком", - Порошенко

  • 11.06.2021, 09:19
  • 426

4 роки тому історичне рішення Ради міністрів ЄС про візову лібералізацію для українців при короткотермінових подорожах до країн ЄС і «шенгену» нарешті набуло чинності, відкривши українцям двері в Європу

Про це пише у Facebook п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Ця подія, безперечно, стала історією успіху України, символом прощання з „совком“ та важливим кроком на шляху повернення до об’єднаної європейської родини. Це — історія боротьби за нашу європейську ідентичність, за гідність, за демократію, за свободу та спільні цінності. Це — перемога всієї України!», — наголошує Порошенко.

«Безвіз — це також і міжнародне визнання успішності політичних, правових, інституційних та антикорупційних реформ, які здійснювала наша команда», — зазначає п’ятий Президент.

«Багато хто як в Україні, так і за її межами не вірили, а подекуди і чинили спротив безвізу. Нам заявляли, що це неможливо, що нас „там“ ніхто не чекає, але ми об’єднали зусилля та рішучими і наполегливими зусиллями зробили з неможливого можливе. Довели нашу відданість справі та здатність реалізовувати далекоглядні стратегічні проєкти на користь України», — наголошує Порошенко.

Він зауважив, що це — своєрідна чітка відповідь можновладцям, які намагаються спотворити минуле, нівелювати та дискредитувати заслуги команди п’ятого Президента у реформуванні України та міжнародні перемоги.

«Але переконаний, що і безвіз, і Угода про асоціацію, і Томос про автокефалію залишатимуться справжніми „легендарними“ історіями успіху нашої держави, про які шостий президент Зеленський, на жаль, може поки лише мріяти», — констатує Порошенко.

«За чотири роки мільйони українців скористалися своїм правом на вільне переміщення і відвідали країни Євросоюзу. Щиро сподіваюсь, що вже зовсім скоро антиковідні обмеження будуть зняті і українці повною мірою зможуть вільно та безперешкодно подорожувати нашим європейським континентом», — зазначив лідер «Європейської Солідарності» і закликав владу прискорити темпи вакцинування українських громадян якісними та міжнародно визнаними препаратами.

«Вірю, що майбутнє України — в Євросоюзі, і ніщо, і ніхто, і ніколи нас не зупинить. І наша команда „Європейської Солідарності“ зробить для цього все можливе і навіть неможливе. Бо у цій боротьбі нас підтримують і мільйони громадян України, і наші міжнародні друзі та партнери, зокрема з Європейської народної партії — найвпливовішої європейської політичної родини, яка завжди стояла у перших лавах проукраїнської міжнародної коаліції — коаліції на захист проєвропейських реформ та відсіч російській агресії. Разом ми переможемо!», — наголошує лідер партії.

Читайте також: Україна домовилась про безвіз із ще однією країною

Схожі новини