Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Волинську "відьму" засудили до восьми років ув'язнення

  • 10.06.2021, 15:55
  • 679

Термін вона отримала за шахрайство на суму понад 500 тис. грн.

Про це передає ОГПУ.

«Прокурори Офісу генерального прокурора у Верховному Суді довели провину мешканки Волині у шахрайстві на загальну суму понад 500 тис. грн (ч. 4 ст. 190 КК України). Суд касаційної інстанції залишив у силі вирок Хустського районного суду та ухвалу Закарпатського апеляційного суду, за якими громадянку засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна», — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що засуджена залякувала мешканку Закарпаття нібито наведеними «вроками» на членів її родини, внаслідок чого неминуче мала померти її мати. Вона ввела студентку в оману, запевнивши, що може «зняти вроки» у вигаданий нею спосіб і допомогти уникнути трагічних наслідків.

«Довівши таким чином потерпілу до стану розпачу, засуджена переконала дівчину зібрати вдома усі заощадження та ювелірні вироби та передати їй, оскільки саме на них лежать „вроки“ і тільки так можна врятувати маму», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Київщині блогерка залякувала поліцію магічними здібностями: її затримали

Так, під час чергової зустрічі шахрайка заволоділа грошовими коштами у сумі 8 тис. доларів, 8460 євро та золотими виробами вартістю 1 172 доларів. Загальна шкода спричинена потерпілій становила 549 тис. грн.

Як зазначається, Верховний Суд погодився з твердженням прокурора, що покарання у виді восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна є справедливим заходом примусу.

Схожі новини