Передплата 2024 ВЗ

"Укрпошта" випустила марки на захист екосистеми Карпат

  • 10.06.2021, 13:55
  • 900

"Укрпошта" представила поштові марки "Крик Карпат" та "Вбивчі коліщата" на захист прадавніх карпатських лісів та видів тварин, що перебувають на межі зникнення. Таким чином хочуть привернути увагу громадськості до екосистеми Карпат, яку знищують загрозливі темпи незаконної вирубки дерев

Як повідомляє пресслужба компанії, поштова марка «Вбивчі коліщата» зображує залізні механізми, що знищують ліси, а марка «Крик Карпат» демонструє силует ведмедя, який благає про допомогу. Це — найбільший хижак гірських лісів Українських Карпат, популяція якого щороку скорочується. Їхня авторка — юна художниця, студентка Ольга Сімоненко.

Поштові марки надруковані офсетним способом із фарбою, яка має ефект флуоресцентного світіння. Тираж кожної марки становить 100 тисяч примірників, блоку — 8 тисяч, буклету — 6 тисяч, кожної листівки — 3 тисячі примірників.

Номінальна вартість кожної марки — Z (1 долар).

Цьогоріч поштову марку «Крик Карпат» також представили на міжнародному конкурсі PostEurop на визначення Найкращої поштової марки Європи 2021, темою якого є «Національна природа на межі зникнення». Проголосувати за українську марку можна до 9 вересня на сайті PostEurop, а результати організатори оголосять у жовтні.

Читайте також: «Укрпошта» створила марку із доповненою реальністю

До слова, у 2019 році українські поштові марки на тему «Птахи»: «Лелека білий» та «Соловейко східний» авторства Наталії Кохаль здобули золото у конкурсі «Найкраща поштова марка Європи 2019 — вибір колекціонера».

У 2020 році українська поштова марка на тему «Давні поштові маршрути» «Листоноша Федір Фекета» авторства Ірини Медведовської виборола срібло у конкурсі «Найкраща поштова марка Європи 2020 — вибір журі».

Схожі новини