Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Серед “Батярів на роверах” оберуть “Слічну кобіту” й “Видного фацета”

Під час традиційного фестивалю відбудеться аукціон “Тлум&Крам”, галицька гостина від пані Стефи, кінопокази й розваги у трамвайному депо

У суботу, 12 червня, у Львові уже всьоме відбудеться фестиваль міської культури «Батяри на роверах». Близько ста учасниць і учасників, одягнуті у стилі велосипедної моди початку XX століття, проїдуться на ретророверах центральними вулицями міста (від площі Митної до вул. Вітовського). На конкурсний заїзд уже зареєструвалося понад 70 поціновувачів ретрокультури.

Як розповіла на пресконференції координаторка фестивалю, організаторка «блошиного» ринку «Тлум&Крам» Дара Бурко, під час велосипедного марафону батяри помандрують до художньо-меморіального музею імені Івана Труша. Там відбудеться екскурсія та лекція дослідників Львова про батярський стиль. «Фішка» екскурсії — у музеї частуватимуть давніми стравами галицької кухні від господинь пані Стефи та пані Льолі.

А у колишньому трамвайному депо Lem Station, що на вул. Вітовського, 57, працюватиме «блошиний» ринок «Тлум&Крам». На аукціоні продаватимуть колекційні речі, зокрема тарілку 1870 року, американський кавовий набір, німецьку карафу (графин для води, вина, горілки) першої половина XX століття, набір дитячих столових приборів, світильник, чоловічі рукавиці й капелюх-циліндр, чеські кульчики, італійську таблетницю…

Також у депо нагородять найкращих «батярів», які презентують креативний образ від одягу до аксесуарів (оцінюватимуть також велосипеди). Нагороди вручатимуть у шести номінаціях, зокрема «Слічна кобіта-2021», «Видний фацет року» (приз — вечеря у ресторані), «Кайзерівські вуса» й «Борода — усьому голова».

Схожі новини