Передплата 2024 «Добра кухня»

«Зеленський намагається сховатися від безвідповідальності, звинувачуючи Порошенка, Байдена, Меркель, Макрона»

  • 07.06.2021, 17:32
  • 646

Дворічна політика умиротворення Путіна, які сповідував Зеленський, миру Україні не принесла, натомість влада втратила підтримку міжнародних партнерів

Про це під час виступу на з’їзді «Європейської Солідарності» заявив лідер партії, п’ятий президент Петро Порошенко.

Він зауважив, що ще рік тому у парламенті депутати з монобільшості заперечували необхідність постанови щодо надання України ПДЧ в НАТО, а тепер Зеленський «шукає крайніх».

«Перший і головний виклик — війна, бо не вдалося „зійтись з Путіним десь посередині“, стати на коліна для того, щоб побачити в його очах мир», — констатує Порошенко.

«Дворічна політика умиротворення агресора зазнала системного краху. Зараз як ніколи є величезний ризик залишитися з агресором сам на сам», — застерігає Порошенко владу, яка своїми діями руйнує ту коаліцію, яка крок за кроком і день за днем будувалася 5 років.

«Тоді діяли санкції проти Путіна за Крим, санкції проти Північного потоку-2, санкції за окупований Донбас, санкції за МЧ 17, за Керченську протоку. Кожен цей крок — це наша дипломатична перемога, яка зараз так бездарно розтринькується звинуваченнями в бік Байдена і США, Меркель і Німеччини, Макрона і Франції», — наголошує Петро Порошенко.

«І тільки щодо Путіна ми не чуємо жодного коментаря», — констатує п’ятий президент. Порошенко зауважив, що така недолуга зовнішня політика призвела до неучасті України у двох самітах НАТО поспіль.

«Це вже вважалося рутиною, бо в 2014 в Британії і закінчуючи самітом в Брюсселі, самітом в Варшаві — ну, а як же без України? І вже два роки Україну на це зібрання не запрошують, а Зеленський знову намагається сховатися від безвідповідальності, звинувачуючи Порошенка, Байдена, Меркель, Макрона. Мені не соромно бути в цій компанії — якби від цього не страждала Україна», — говорить Петро Порошенко.

«Ми за кордоном і на зустрічах з міжнародними делегаціями кажемо про План дій щодо членства в НАТО. Ще рік тому вся наша фракція у ВРУ була звинувачена в тому, що ми дарма порушуємо питання про ПДЧ і постанову з цього приводу. Зараз вони цього соромляться», — зауважив Порошенко.

«Війна і безпека — це те, де Україна має об’єднатися для того, щоб, як в 2014, захистити нашу землю», — резюмує п’ятий Президент.

Схожі новини