Передплата 2024 «Добра кухня»

Скандал через форму збірної України: деталі конфлікту

  • 07.06.2021, 14:45
  • 818

Нова форма збірної України з футболу викликала справжній фурор серед російських функціонерів. Контурна карта України із Кримом підірвала російську мережу і окупанти почали обурюватися

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Також на футболках вибиті слова: «Слава Україні — Героям слава».

У Росії почали вимагати, щоб УЄФА жорстко відреагувала на таке «свавілля» українців. Про це повідомляє «Дивогляд» із посиланням на «UA-Футбол».

Зокрема, депутат Держдуми Р Ф Дмитро Свищев заявив:

«Я сподіваюся, що цю форму заборонять. Це висловлення якоїсь політичної позиції, яка різниться з позицією нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму. Більш того, наші команди можуть зустрітися. Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію? Є міністерства закордонних справ, можна доводити свою позицію іншим способом, а не на спортивних полях. УЄФА повинна відреагувати на цю форму і заборонити її. На спортивних стадіонах не повинно бути місця політичним деклараціям».

Свищева підтримав почесний президент РФС В'ячеслав Колосков:

«В УЄФА обов'язково на це відреагують і заборонять форму. Є регламент, де чітко прописано, які символи і прапори можна зображувати. На тренувальній формі вони можуть так зробити, а на бойовій — не мають права».

Свою «авторитетну» думку висловив також колишній чемпіон світу з боксу, а нині депутат Держдуми Ніколай Валуєв:

«Це спроба політизувати спорт, це некрасиво. Можна припустити, що в Криму проживають громадяни з російським паспортом, які будуть підтримувати збірну України. Тут є певна хитрість. Треба розуміти, що вони мали на увазі, як це тлумачити. Подія адже може мати подвійне дно. Політика — така річ, в якій є і подвійні, і потрійні стандарти. Мріяти можна скільки завгодно, але Крим — територія Російської Федерації. Це не обговорюється».

В УЄФА не забарилися із відповіддю на безпідставні російські звинувачення і заявили, що забороняти форму не збираються.

«Футболка національної збірної України (і всіх інших команд) на Євро-2020 затверджена УЄФА відповідно до застосовних правилами щодо екіпіровки», — заявили в УЄФА.

Нагадаємо, чемпіонат Європи з футболу 2020 перенесли на літо цього року через пандемію коронавірусу. Відкриють змагання у Римі 11 червня. Триватимуть вони місяць. Фінальний матч зіграють у Лондоні.

Україна побореться за м'яч з Нідерландами, Австрією та Північною Македонією. Матчі відбудуться в Амстердамі та Бухаресті. Через карантинні обмеження на них пустять обмежену кількість глядачів.

Читайте також: З патріотичним гаслом: збірна України показала нову форму на Євро-2020

Схожі новини