Передплата 2024 ВЗ

Через дефіцит води окупанти змусили кримчан розчищати русла річок

  • 06.06.2021, 15:55
  • 639

У суботу в Алушті десятки людей розчищали річки, що впадають в Ізобільницьке водосховище. Окупанти хочуть зробити такі "суботники" регулярними і сподіваються, що це хоча б трохи збільшить об'єм прісної води

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на окупаційну адміністрацію міста.

5 червня близько сотні людей розгрібали завали гілок, повалених дерев і кам'яних брил у річищах поблизу Алушти. Окупанти заявили: «якщо ці дії збільшать водний приплив хоча б на 10%, то все це було не дарма».

Унаслідок так званого суботника з'явилася пропозиція проводити регулярні «еко-десанти» на водоносних джерелах. Російські окупанти сподіваються, що це частково допоможе наповненню водосховищ півострова.

У середині травня окупаційна влада Криму заявляла про «недостатні запаси» води у водосховищах Алушти. Тому городяни, як і раніше, отримують прісну воду в обмежених кількостях і за графіком.

Читайте також: «Жодної води окупантам!»: кримчанин звернувся до української влади (відео)

Нагадаємо, заступник директора Департаменту інформації і друку МЗС Росії Ілля Тимохов на міжнародній онлайн-конференції заявив, що «водна блокада» окупованого Криму з боку України начебто сприяє зростанню міжнародної напруженості.

В окупованому Криму стрімко міліють водосховища, що живлять великі міста, як наслідок — кримчани відчувають все більший дефіцит прісної води.

Схожі новини