Передплата 2024 «Добрий господар»

Режим Лукашенка зажадав компенсації за авіаблокаду

  • 06.06.2021, 15:35
  • 702

Влада Білорусі через суд планує вимагати компенсації за збитки, яких вона зазнала після запровадження останніх санкцій щодо білоруської сфери авіації

Про це заявив прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко в інтерв'ю білоруському державному телеканалу «Беларусь 1».

«Ми впевнені, що маємо рацію, та готові відстоювати свої інтереси у суді. Вважаю, ми зможемо домогтися компенсації за заподіяну нам шкоду», — переконаний Головченко.

Він також підрахував, що збитки через фінансові й торгові санкції Заходу не перевищуватимуть 2,9% від ВВП Білорусі.

Головченко переконує, що влада Білорусі одразу звернулися до всіх причетних сторін із проханням надати дані об'єктивного контролю, але досі нібито не отримала жодних документів.

«Водночас усі дані об'єктивного контролю з білоруської сторони були негайно скеровані за встановленими каналами до Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО)», — каже білоруський прем’єр.

Читайте також: Білорусь назвала умову для відновлення вільної торгівлі з Україною

Щодо закриття Україною авіапростору з Білоруссю Головченко сказав, що Мінськ готовий до діалогу, але Київ від нього наразі відмовляється.

«Ми неодноразово пропонували українській стороні провести переговори, як це було раніше. У нас іноді траплялися непорозуміння, але ми йшли на взаємні поступки і продовжували торгувати. На жаль, зараз всі наші спроби поспілкуватися з колегами не мають результату», — сказав прем’єр Білорусі.

Схожі новини