Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна та Грузія домовилися про взаємне визнання COVID-паспортів

  • 03.06.2021, 18:45
  • 624

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час візиту до Грузії зустрівся з очільником уряду Іраклієм Гарібашвілі

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомляє пресслужба уряду.

Сторони обговорили активізацію туризму та домовилися про укладення угоди про взаємне визнання документів про вакцинацію проти COVID-19.

Прем’єри домовилися провести до кінця року Десяте засідання Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва.

Шмигаль наголосив, що Україна та Грузія є стратегічними партнерами, що підкріплюється конкретними діями та фактами.

Очільники урядів порушили питання взаємодії в межах «Східного партнерства» та «Асоційованого Тріо», започаткованого спільно з Молдовою. Також сторони обговорили безпекові питання в контексті тривалих дестабілізаційних дій з боку Російської Федерації у Чорноморському регіоні.

«Співробітництво у питаннях Чорноморської безпеки грає важливу роль для зміцнення південно-східного флангу НАТО», — зазначив Шмигаль.

Під час зустрічі прем'єри домовилися, що Україна долучиться у якості співавтора проектів резолюцій Генеральної Асамблеї ООН щодо виведення нелегально розташованих в Абхазії та Південній Осетії російських військових формувань.

Крім того, сторони обговорили розвиток міжнародних транспортних коридорів.

Очільники урядів домовилися сприяти розвитку «зеленої» енергетики та енергоефективності.

«Цьому має посприяти підписання Меморандуму про взаєморозуміння між профільними відомствами наших держав. Цей документ стане основою для вироблення спільних підходів, спрямованих на розвиток ринків відновлювальної енергії в наших країнах», — сказав Шмигаль.

Зі свого боку Гарібашвілі наголосив, що Україна є важливим партнером для Грузії.

Він запевнив у підтримці Грузією суверенітету й територіальної цілісності України.

Шмигаль також резюмував, що Україна рішуче підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: Британці випробують схему з ковід-паспортами на футбольних матчах

Схожі новини