Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна зможе протистояти Путіну лише з НАТО, – посол України в Німеччині

  • 03.06.2021, 13:45
  • 607

Доки Україна не є членом НАТО існує загроза залишатися жертвою російської агресивної політики.

Про це посол України у Німеччині Андрій Мельник заявив під час інтерв’ю німецькому журналу «.loyal».

«Його план (Путіна — ред.), як і раніше, полягає у знищенні України як незалежної держави. Це і є його божевільна ціль. Прозахідний та демократичний розвиток моєї батьківщини для Путіна — це наче більмо на оці, тому що це загрожує його тоталітарному та корупційному режиму.

Ми можемо досягти безпеки для нашого населення лише тоді, коли станемо членом оборонного військового альянсу — такого як НАТО. На жаль, наші німецькі партнери не розділяють наше бачення, бо вони побоюються, що в такий спосіб начебто зможуть спровокувати Путіна", сказав Мельник.

Він додав, що саме входження України, яка з політичної та культурної точки зору є невід’ємною складовою західної спільноти цінностей, до НАТО та Європейського Союзу відповідає інтересам ФРН".

Мельник переконаний, що лише так можна покласти край штучно створеному Путіним конфлікту з Україною та уникнути нової великомасштабної війни в Європі.

Мельник вважає, що взяття України під захист НАТО може відлякати Росію від нових воєнних вторгнень.

Посол додав, що Москва тільки тоді наважиться здійснити новий збройний напад, коли буде впевнена у своїй змозі контролювати ініційований конфлікт.

Мельник також підкреслив, що Україна хотіла б відчувати набагато більше мужності й підтримки з боку Берліна: «Ми б хотіли, щоб обіцяні переговори щодо вступу (в НАТО) розпочалися ще у 2021 році».

Читайте також: Радники Меркель і Байдена обговорили «Північний потік-2» і ситуацію в Україні

Схожі новини