Передплата 2024 «Добрий господар»

Прихильники Тихановського засуджені до кількох років колонії

  • 03.06.2021, 09:40
  • 463

Суд Жовтневого району Гродно виніс вироки у справі про пікети, що відбувалися минулоріч, і з якими пов’язане затримання блогера Сергія Тихановського.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє «Радые Свобода».

Координатор ініціативної групи Світлани Тихановської Дмитро Фурманов, волонтер групи Володимир Книга та член групи Євген Роздрібенко визнані винними в «організації та підготовці дій, що грубо порушують громадський порядок». Двоє останніх також визнані винними в «насильстві щодо співробітників органів внутрішніх справ».

Повідомляється, що Дмитро Фурманов засуджений до 2 років колонії, Євген Роздрібенко — до 3,5 років колонії і Володимир Книга — до 4 років колонії суворого режиму. Вирок поки не набув чинності і може бути оскаржений в установленому порядку.

Всі троє брали участь в одиночних протестах 29 травня минулого року в Гродно. Активістів, які збирали підписи на підтримку кандидата в президенти Тихановського, звинуватили в організації та підготовці неузгоджених масових заходів, а також у насильстві проти правоохоронців. Потерпілими були визнані двоє гродненських дільничних — Володимир Козловський і Олександр Хваленя, а також командири групи Гродненського ОМОНу Віктор Будник і Дмитро Рахунок.

Довідка:

Сергій Тихановський — російськомовний білоруський блогер, автор і ведучий каналу «Країна Для Життя» (в оригіналі «Страна Для Жизни»), білоруський опозиціонер, підприємець, політичний в'язень.

Читайте також: Білоруська влада заборонила громадянам виїздити з країни

Схожі новини