Передплата 2024 «Добра кухня»

Вимагала гроші у ветеранів: львівську лікарку арештували за хабарництво

  • 02.06.2021, 16:35
  • 652

СБУ викрила медикиню Львівського обласного госпіталю ветеранів на вимаганні хабарів

За «грошову винагороду» зловмисниця допомагала в оформленні інвалідності учасникам АТО/ООС, а у деяких випадках вимагала гроші навіть у тих осіб, які мали законні підстави на отримання інвалідності.

Оперативники спецслужби встановили, що корупційна схема працювала ще на етапі формування первинних документів. За свої «послуги» зловмисниця встановила різні розцінки. Зокрема, задокументовано, що вона оцінила зміну групи інвалідності пораненому бійцю у 8 тис. доларів.

Правоохоронці затримали жінку згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання всієї суми неправомірної вигоди від учасника бойових дій.

У ході санкціонованих слідчих дій за місцями роботи та проживання зловмисниці правоохоронці виявили теки з документами бійців АТО та чорнові записи.

Читайте також: У Києві на хабарі $ 20 тисяч доларів спіймали лікаря-трансплантолога

Затриманій планується повідомити про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Готується клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.

Перевіряється причетність до протиправної діяльності інших посадових осіб госпіталю, військового комісаріату та МСЕК м. Львів.

Викриття здійснювали оперативники УСБУ спільно зі слідчими Г У Нацполіції у Львівській області під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Схожі новини