Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Туреччина знову запровадила ПРЛ-тест на «корону»

Туристам, які отримали дві дози вакцини, – «зелене світло»

З 1 червня уряд Туреччини знову вимагає від українських туристів негативний ПРЛ-тест на коронавірус, зроблений за 72 години до перетину кордону. Нагадаємо, так званий коронавірусний тест скасували в середині травня. Вимога обов’язкового ПРЛ-тестування наразі діє до 30 червня 2021 року.

Якщо немає ПРЛ-тесту, ту­ристи можуть показати нега­тивний результат експрес-тесту або тесту на антиген (зробле­ні не пізніше ніж за 48 годин до перетину кордону). Замість не­гативного тесту можна показа­ти довідку про те, що людина перехворіла на Covid-19 протя­гом останніх шести місяців. Без тесту можна буде подорожувати лише тим туристам, які приліта­ють в аеропорти Туреччини для пересадки в інші країни світу.

Щасливчики, які отримали дві дози вакцини, можуть по­дорожувати на берег турецький без жодних проблем. Потрібно показати документ про вакци­нування.

Як сказала для «ВЗ» мене­джер турфірми Ілона Заго­роднюк, повернутий ПРЛ-тест трохи вдарить по бронюван­ню турів на популярні турець­кі курорти. «Зараз до нас звер­таються чимало українців, які хотіли б придбати „гарячі“ пу­тівки на море, але коли чують, що в Туреччині знову вимагають ПРЛ-тест, неохоче купують тури, — каже пані Ілона. — Цьогоріч від­починок у Туреччині і так подо­рожчав, а тут доведеться витра­чатися ще на тести».

За станом на 2 червня нега­тивний ПРЛ-тест вимагають та­кож на Кіпрі, у Хорватії, Грузії. З 14 травня для українців свої кордони відкрила Греція. Тут є два варіанти — або показати до­кумент про дві дози вакцини, або негативний ПРЛ-тест. Для тих, хто їде на море в ОАЕ, по­трібно показати страхівку, що покриває витрати на лікуван­ня від коронавірусу, а також не­гативний результат ПЛР-тесту, зроблений упродовж 72 годин до моменту вильоту.

«Без ПРЛ-тестів можна подо­рожувати до Чорногорії та Албанії, — каже Ілона Загороднюк. — Що­правда, в Албанії під час перетину кордону туристів можуть вибірко­во тестувати на коронавірус».

Схожі новини