Передплата 2024 ВЗ

Сім ознак, що вами маніпулюють

  • 02.06.2021, 20:35
  • 1 370

Маніпуляторів не просто розпізнати. Вони вміло маскуються під люблячого партнера, турботливу подругу чи люб’язного колегу

Факти розповіли основні правила маніпуляторів, які допомагають їм досягати своїх цілей і псувати іншим життя.

  1. Надмірно засипають компліментами

Улюблена зброя маніпулятора — надмірні лестощі. Перш ніж попросити про допомогу, вони сто разів повторять про твоє добре серце. У більшості випадків жертва не захоче розчаровувати того, хто вважає її такою хорошою і прекрасною.

А маніпулятор цим із радістю скористається, позичивши у тебе кругленьку суму, списавши на іспиті чи зрадивши з іншою.

  1. Нав’язують почуття провини

О, без цього пункту маніпулятору не впоратися. Керувати тим, хто відчуває провину, набагато легше. Тому приготуйся до постійних докорів сумління і регулярних вибачень. Звісно ж, із твого боку.

  1. Кваплять

Маніпулятори завжди підштовхують жертву до вчинків у стані афекту. Вони дають вам обмежений час на обдумування, просять сказати перше, що спало на думку, і всіляко провокують відразу висловитися щодо того чи іншого питання.

Адже чим менше у жертви часу на усвідомлення ситуації, тим швидше своєї мети досягне маніпулятор.

  1. Тікають від розмови

Переведення стрілок — ще один ефективний метод психологічного агресора. Він обов’язково замаскує це турботою про ваш емоційний стан або ж почне нападати, відчайдушно намагаючись захистити себе.

Насправді ж, ним керує страх вийти із зони комфорту, з’ясовуючи стосунки.

  1. Вдають із себе жертву

Маніпулятори не люблять, коли їх вважають психологічними агресорами. Хіба таким поспівчуваєш і віддаси останню сорочку? Саме тому вони завжди вдають із себе жертву, ображену світом.

  1. Грають на слабких сторонах

Якщо ти комплексуєш через брак сміливості, маніпулятор обов’язково нагадає тобі про це у найвідповідальніший момент, до того ж — в образливій формі. Він завжди знайде нагоду вивести вас на емоції. І щосили тиснутиме на усі больові точки, аби самоствердитися за твій рахунок.

  1. Заражають негативом

Буває таке, що після спілкування з якоюсь людиною, відчуваєш себе вичавленим лимоном. Уся річ у тім, що маніпулятори полюбляють скидати свій негатив на інших. Коли у них поганий настрій, то неодмінно всі мають страждати.

Пам`ятайте, маніпуляції трапляються на кожному кроці. Навіть у супермаркеті. Важливо вчасно розпізнати її і відгородитися від психологічного агресора, аби захистити себе та своїх близьких.

Схожі новини