Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна планує скасувати ПЛР-тест після приїзду з Туреччини

  • 30.05.2021, 14:30
  • 689

Україна має намір дозволити приїжджати громадянам з Туреччини без обов'язкового ПЛР-тестування на COVID-19

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко журналістам у суботу, пише «Європейська правда» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наприклад, Туреччина звільнила українців від необхідності показувати результати ПЛР-тесту під час перетину кордону. Тому ми робимо дзеркальну відповідь, і ті, хто повертається з Туреччини, також будуть звільнені від необхідності показувати ПЛР-тест», — сказав він.

Ляшко також зазначив, що в зв'язку зі змінами ЄС критеріїв визначення країн, з яких можна без обмежень перетинати кордони ЄС, Україна також перегляне такі критерії.

«Ми внесли зміни до постанов Кабміну і зараз погоджуємо їх з центральними органами виконавчої влади. Ми запроваджуємо до постанови перелік країн, які привабливі з туристичної точки зору для України, Мінкульт і МЗС визначили країни, де будуть дзеркальні дії», — розповів він.

Також Ляшко наголосив, що наразі немає підтвердженої офіційної інформації про визнання або невизнання окремими країнами тих чи інших вакцин від COVID-19 і про можливу заборону приїжджати до цих країн особам, які вакциновані «не такою вакциною».

Читайте також: Болгарія змінила правила в'їзду для українців

Схожі новини