Передплата 2024 «Добра кухня»

Україні нададуть оновлений пакет Цілей партнерства з НАТО

  • 29.05.2021, 19:35
  • 612

Україна першою серед держав-партнерів Північноатлантичного альянсу отримає оновлений пакет Цілей партнерства “Україна — НАТО”

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

28 травня 2021 року відбулось засідання Комітету з партнерств та колективної безпеки НАТО у форматі Процесу планування та оцінки сил з Україною. Засідання проводилось у комбінованому форматі — у залі для засідань штаб-квартири НАТО та онлайн. У заході взяли участь делегації України та Альянсу.

Делегація України, яку очолював заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, складалась із представників Міністерства оборони України та Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства у справах ветеранів України, Служби безпеки України, а також Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Делегацію НАТО, до якої увійшли представники держав-членів Альянсу, Департаменту операцій Міжнародного секретаріату НАТО, а також Міжнародного військового штабу НАТО, очолював Джон Манза, помічник Генерального секретаря НАТО з питань операцій.

Джон Манза відкрив захід вітальним словом, в якому відзначив прогрес України у реформуванні сектору безпеки й оборони та у виконанні Цілей партнерства попереднього періоду.

«Україна є та залишається найважливішим партнером Альянсу. НАТО підтримує незалежність та територіальну цілісність України. Ми продовжимо надавати допомогу Україні у здійсненні необхідних реформ та розвитку спроможностей сил безпеки та оборони», — зазначив помічник Генерального секретаря НАТО з питань операцій.

Оновлений пакет Цілей партнерства для України містить завдання і заходи на період до 2025 року. У ньому також наведено сили і засоби, які Україна готує для участі у програмі «Партнерство заради миру», операціях та місіях Альянсу.

Читайте також: На офіційній Twitter-сторінці НАТО вперше з’явився допис українською мовою

Під час обговорення представники Болгарії, Великої Британії, Данії, Канади, Латвії, Литви, Польщі, Сполучених Штатів Америки та Франції одноголосно відзначили прогрес оборонної реформи в Україні, а також зусилля, які докладає військово-політичне керівництво держави для наближення до стандартів і принципів НАТО. Всі висловили незаперечну підтримку суверенітету і територіальній цілісності України, а також євроатлантичним прагненням нашої держави.

Учасники засідання обговорили проєкт Цілей партнерства та окремо наголосили на важливості побудови системи дієвого демократичного цивільного контролю, необхідності подальшої трансформації системи управління Збройних Сил України та досягнення взаємосумісності з НАТО на стратегічному та оперативному рівнях.

Делегації України та Альянсу підтримали запропонований документ та домовились перейти до наступного етапу його узгодження — направлення на розгляд Північноатлантичної Ради.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень