Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тонни пластику. Шрі-Ланка опинилася на межі екологічної катастрофи

  • 29.05.2021, 12:55
  • 604

Шрі-Ланці загрожує екологічна катастрофа через забруднення прибережної зони пластиком від аварії контейнеровоза MV X-Press Pearl

Про це пише France24.

Судно під прапором Сінгапуру, яке перевозило хімікати, загорілося 20 травня. Вогонь не вдалося вчасно взяти під контроль, і на борту пролунав вибух. Загалом пожежу гасять майже десять днів.

«Видно дим і полум’я на кораблі, однак судно все ще стоїть на якорі», — сказала AFP офіційний представник ВМС капітан Індіка де Сілва.

Влада вважає, що пожежа сталася через витік азотної кислоти, про який екіпаж знав з 11 травня. Екіпаж із 25 осіб був евакуйований після вибуху на судні.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

За словами офіційних осіб, велика частина вантажу, зокрема 25 тонн азотної кислоти, гідроксиду натрію, мастильних матеріалів та інших хімікатів, була знищена. Через це на берег вимило тонни пластикових відходів. Влада побоюється, що забруднення пляжів матиме дуже серйозні наслідки для екології.

Читайте також: Мертва Камчатка: що відомо про нову екологічну катастрофу

Рибалкам заборонили вихід у 80-кілометрову зону біля аварійного судна.

Постраждале узбережжя відоме своїми крабами і гігантськими креветками, а також туристичними пляжами. Влада проводить операцію з очищення прибережної зони від пластику.

Схожі новини