Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Штати відновлюють санкції проти режиму Лукашенка

  • 29.05.2021, 12:15
  • 453

У Білому домі повідомили, що введуть санкції проти дев'яти білоруських держкомпаній, а також підготують адресні санкції проти ключових фігур режиму в Мінську

Про це повідомляє прессекретар Білого дому Джен Псакі, цитує DW.

Після примусової посадки в Мінську пасажирського літака Ryanair адміністрація США оголосила про відновлення із 3 червня санкцій стосовно дев'яти білоруських держкомпаній.

Крім того, за погодженням із ЄС та іншими партнерами будуть підготовані адресні санкції проти «ключових фігур режиму» білоруського лідера Олександра Лукашенка.

За словами Псакі, також готується правовий документ, який дозволить президенту США отримати більше можливостей для введення штрафних заходів.

Наразі Державний департамент США випустив застереження для поїздок в Білорусь, а Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) попередило авіакомпанії про необхідність бути «вкрай обережними» під час польотів над цією країною.

США закликають Лукашенка дозволити проведення міжнародного розслідування інциденту з літаком Ryanair.

Читайте також: Байден бачить Україну та Білорусь у ЄС, — конгресвумен

Водночас Дженніфер Псакі наполягає на звільненні всіх політв'язнів і початку серйозного діалогу з опозицією, в результаті якого під міжнародним наглядом повинні бути проведені чесні і вільні президентські вибори.

Білий дім не назвав подробиць санкцій проти дев'яти держкомпаній, тому поки незрозуміло, які саме підприємства потраплять під штрафні заходи, введені проти режиму в Мінську в 2006 році.

Схожі новини