Передплата 2024 «Добра кухня»

Перехоплення літака: Ryanair назвала білоруську стенограму перемовин з пілотом брехливою

  • 28.05.2021, 19:35
  • 796

Генеральний директор Ryanair Майкл О’Лірі написав непублічного листа главі департаменту авіації Мінтрансу Білорусі, в якому прямо звинувачує владу країни у брехні щодо примусової посадки літака в Мінську

Як повідомляє The Wall Street Journal, в листі глави Ryanair йдеться, що диспетчери аеропорту в Мінську не робили спроб зв’язатися з керівництвом авіакомпанії, коли їх про це попросив пілот.

25 травня Департамент авіації Міністерства транспорту Білорусі опублікував розшифровку переговорів пілота літака Ryanair рейсу FR4978, яким летів Роман Протасевич, з диспетчером аеропорту Мінська.

Згідно зі стенограмою, пілот о 9:34 один раз попросив диспетчера надати частоту, щоб зв’язатися з авіакомпанією, у відповідь на це диспетчер запропонував йому почекати.

В опублікованій стенограмі наступний сеанс зв’язку починається тільки о 9:39 — пілот запитав, чи є нова інформація, після чого розмова відразу перейшла на іншу тему, і питання про зв’язок із Ryanair більше не порушувалося.

О 10:04, вже безпосередньо перед посадкою, пілот запитав, чи обізнана компанія про інцидент, у відповідь на що диспетчер сказав, що спробує сконтактуватися з нею протягом п’яти хвилин.

Читайте також: Білоруська влада погрожувала збити літак Ryanair у разі незгоди сісти у Мінську, — Латушко

Раніше у Мінтрансі Білорусі заявили, що після отримання повідомлення про бомбу на борту «кілька разів намагалися додзвонитися до представництва авіакомпанії Ryanair у Литві за номером телефону, який повідомив екіпаж», однак не зміг цього зробити. Водночас у стенограмі розмови про номер телефону немає ні слова.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська зробив примусову посадку пасажирський лайнер авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса.

Літак посадили нібито через повідомлення про мінування: в Мінтрансі Білорусі заявили, що повідомлення надійшло нібито від ХАМАС, а Олександр Лукашенко стверджував, що інформацію отримали зі Швейцарії. І ХАМАС, і влада Швейцарії спростували ці заяви.

Схожі новини