Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Черницька школа виховала ще двох чемпіонок Європи

У фінальних поєдинках галицькі борчині перемогли росіянок

Тріумфатори молодіжного чемпіонату Європи Оксана Чудик (біля декласованої росіянки) і Христина-Зоряна Демко.
Тріумфатори молодіжного чемпіонату Європи Оксана Чудик (біля декласованої росіянки) і Христина-Зоряна Демко.

Колектив Черницької школи (Стрийський район, Львівщина) надіслав теплі привітання двом своїм колишнім ученицям — вихідцям зі села Пісочної Христині-Зоряні Демко і Оксані Чудик. Дівчата стали чемпіонками Європи з вільної боротьби серед молоді до 23 років. Вітання отримав і перший їхній спортивний наставник — заслужений тренер України Ярослав Вуйцік, який очолює секцію вільної боротьби при школі, де відкрив для спорту багато талантів з навколишніх сіл.

— Дівчата навчалися у нас до 8-го класу, — розповів кореспон­денту «Високого Замку» викла­дач фізкультури Роман Швед. — Запам'яталися великою ста­ранністю, наполегливістю. А ще — прекрасним вихованням. Усі ці якості нині неабияк допомага­ють їм досягати вершин у спор­тивній кар’єрі…

Золоті медалі юні борчині із Пісочної здобули у столиці Пів­нічної Македонії — місті Скоп’є. Обидвом нашим краянкам у фі­нальних поєдинках дісталися у суперниці представниці Росії. У ваговій категорії до 55 кг 22-річ­на Христина-Зоряна Демко більш ніж переконливо, з рахун­ком 12:1, перемогла Алексан­дру Скіренко. Прекрасне допо­внення до її бронзової медалі на «дорослому» чемпіонаті Європи!

Значно важче дістався тро­фей 19-річній Оксані Чудик, нині студентці ІІІ курсу Львівського коледжу спорту (вона змагала­ся у вазі до 68 кг). Драматична боротьба на килимі із представ­ницею Р Ф Вусолою Парфіяновіч завершилася на користь україн­ки — 3:2.

Черницьку школу і тренера Вуйціка по праву можна назва­ти кузнею і ковалем борцівських самородків. Найбільш яскравий з них — Марічка Стадник, сріб­ний і бронзовий призер трьох літніх Олімпіад, дворазова чем­піонка Європейських ігор, бага­торазова чемпіонка світу і Євро­пи. Свої борцівські університети Марічка, як і Христина-Зоря­на, Оксана, проходила на сце­ні сільського, часто холодного, клубу, який служив їм трену­вальним майданчиком…

Схожі новини