Передплата 2024 «Добре здоров’я»

NFT-лихоманка: Alyona Alyona продала свій трек за рекордну суму

  • 27.05.2021, 18:45
  • 876

Українська реп-виконавиця вперше в історії українського репу продала свій трек у новітньому форматі NFT. Сума вийшла рекордною

Українська реп-виконавиця долучилася до NFT-лихоманки, що охопила зараз світ, і стала ще одним артистом, що успішно реалізувала свій доробок у новітньому цифровому форматі.

Виконавиця виставила свій трек GALAS із однойменного альбому на NFT-аукціон. Лот придбали за рекордну для українського репу суму — $ 7,6 тис.

Крім власне треку, власник NFT-токена Alyona Alyona отримав обкладинку цього NFT та пожиттєвий квиток на всі сольні концерти української виконавиці для нього та людини, з якою він вирішить прийти.

Трек GALAS — це фіт з канадським репером Dax, трек з міжнародного альбому Alyona Alyona, реліз якого відбувся 8 квітня. За словами виконавиці, цей трек — рефлексія про хейт і хайп, з якими вона зіткнулася.

Нагадаємо, NFT (Non Fungible Token) дослівно означає «невзаємозамінні токени». На відміну від класичних валют, ці активи не можна замінити. Вони являють собою унікальний цифровий сертифікат, який зберігається в технології блокчейн, гарантує оригінальність предмета і дає ексклюзивні права на нього.

Таким предметом може бути фото, відео, аудіо, цифрові твори мистецтва, публікації і т. д

NFT-токени набули популярності у 2021 році. Так, рекорд продажів на NFT-аукціоні встановив JPG-колаж картин художника Beeple. Його продали у вигляді NFT-токена за $ 69,3 млн, а співачка Grimes продала колекцію власного цифрового мистецтва за $ 6 млн.

Читайте також: Премія YUNA: звання найкращих виконавців здобули Alyona Alyona та MONATIK

Схожі новини