Передплата 2024 ВЗ

Париж зробить громадський транспорт безкоштовним

  • 25.05.2021, 18:55
  • 736

У Франції все більше міст запроваджують різні види безкоштовного громадського транспорту, щоб зменшити викиди вуглецю

Про це повідомляє BBC.

Заступниця мера Парижа Одрі Пульвар зробила безкоштовний громадський транспорт головною темою своєї вступної кампанії у регіоні Іль-де-Франс. Згідно з її пропозиціями, спочатку поступове реформування передбачає безкоштовний транспорт для студентів та тих, хто шукає роботу. Згодом планується поширити це на всіх жителів у вихідні дні, а потім щодня до 2026 року.

«У Парижі на 2020 навчальний рік запровадили безкоштовний проїзд для осіб до 18 років. Страсбург, дев'яте за величиною місто Франції, зробить аналогічно у вересні 2021 року», — йдеться у статті.

З минулого місяця майже мільйон жителів столичного району Нанта подорожують безкоштовно на вихідних. У південному регіоні Окситанія 18−26 річним людям, які здійснюють більше ніж 30 поїздок на поїзді в місяць, не доведеться платити.

Мета такої політики — допомогти молодим працівникам та зменшити викиди в атмосферу.

Читайте також: Батьківщина Зеленського. У Кривому Розі проїзд для містян став безкоштовним

Нагадаємо, що у вересні 2018 року у місті Дюнкерк впровадили безкоштовну систему громадського транспорту. У місті знизили ціни на проїзд у місцевих мережах, надавши своїм мешканцям безкоштовний доступ до 18 автобусних маршрутів. Минулого року Люксембург став першою державою, яка пропонує абсолютно безкоштовний громадський транспорт.

Схожі новини