Передплата 2024 ВЗ

В Анкарі назвуть вулицю на честь українського науковця

  • 25.05.2021, 12:15
  • 608

В Анкарі перейменують вулицю, де розміщується посольство України, на честь видатного мовознавця і поліглота Агатангела Кримського

Про це у Facebook повідомив посол України у Туреччині Андрій Сибіга, який завершує свою дипломатичну місію в Анкарі.

«Розпочинаємо останній мій тиждень у Туреччині з приємних новин — вулиці Агатангела Кримського в Анкарі бути! Отримали позитивну відповідь турецької сторони на наше звернення щодо перейменування однієї з вулиць столиці на вулицю ім. Агатангела Кримського, 150-річчя з дня народження якого ми відзначаємо цього року», — заявив Сибіга.

За словами дипломата, у підсумку вулиця, на якій розташоване українське посольство, буде мати ім’я Агатангела Кримського. Залишилось завершити лише деякі формальності.

Читайте також: Владу Роттердама просять зробити меморіал на місці загибелі Євгена Коновальця

Окрім того, зазначив посол, незабаром в центрі Анкари, в одній із найпрестижніших локацій столиці Туреччини, відкриють Український парк, який зараз перебуває на стадії впорядкування. Рішення місцевої влади про його створення також ухвалено.

Довідка. Агатангел Юхимович Кримський — український історик, мовознавець, вчений, орієнталіст, письменник і перекладач, поліглот, один з організаторів Академії наук України.

Схожі новини