Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Перехоплення літака Ryanair: у МЗС Білорусі "не розуміють" обурення інших країн

  • 24.05.2021, 19:35
  • 775

Міністерство закордонних справ Білорусі прокоментувало інцидент з примусовою посадкою літака Ryanair, на борту якого перебував білоруський опозиційний журналіст Роман Протасевич

Про це повідомляється на сайті МЗС Білорусі.

Там заявили, що дії білоруської влади повністю відповідали встановленим міжнародним правилам.

«Білоруська сторона завжди відповідально ставилась і ставиться до їхнього [правил, — ред.] дотримання. Це визнається і відповідними регуляторами в авіаційній сфері», — сказав прессекретар відомства Анатолій Глаз.

Він зазначив, що у цьому питанні Білорусь «може гарантувати повну транспарентність і в разі потреби залучити експертів і продемонструвати всі матеріали, щоб виключити інсинуації».

«На цьому тлі, звичайно, вражає поквапність відверто войовничих заяв з боку низки країн і європейських структур. Ситуація просто та явно нагнітається. Відбувається її навмисна політизація, звучать нічим не підтверджені звинувачення, клеяться ярлики. Водночас немає жодного бажання в ній об’єктивно розібратися. Замість цього знову зазвучали гасла про санкції», — сказав Глаз.

Читайте також: Лукашенко обмежив свободу слова та масових зібрань у Білорусі

Нагадаємо, напередодні білоруська влада підняла винищувач для того, щоб посадити в аеропорту Мінська пасажирський літак. Причиною нібито було повідомлення про мінування лайнера.

Після приземлення білоруські силовики затримали засновника опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який був на борту цього літака. Також є інформація про затримання дівчини Протасевича — Софії Сапеги. Вони летіли разом з Афін до Вільнюса.

Схожі новини