Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд знову скасував протокол ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах

  • 24.05.2021, 11:15
  • 551

23 травня Верховний Суд ухвалив постанову, якою визнав протиправними дії Центральної виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів на 87 округу на Франківщині

Про це повідомив адвокат Анатолій Попов, який представляє інтереси кандидата у депутати Олександра Шевченка, пише Суспільне Карпати.

«Скасовано протокол ЦВК, яким встановлено результати голосування на проміжних виборах на виборчому округу № 87. Скасовано пункт один і пункт два постанови ЦВК, в якій вона визнала недійсним голосування на кількох виборчих дільницях. Сподіваємося, що Велика Палата проявить свою принциповість, яка була продемонстрована 1 травня, та встановить законне рішення з урахуванням верховенства права заради захисту прав виборців», — сказав адвокат.

Читайте також: «Стронґмен» Вірастюк вирішив стати «слугою»

Нагадаємо, 19 травня Центрвиборчком визнав голосування на шести дільницях виборчого округу 87 на Франківщині недійсним і встановив результати без їхнього врахування.

Відповідно до рішення ЦВК, Василь Вірастюк переміг на проміжних виборах у Верховну Раду.

Це вже вдруге Вірастюка Центрвиборчком оголосив переможцем на довиборах. 22-го квітня вперше Центральна виборча комісія встановила результати виборів народного депутата на 87 округу. Переміг кандидат від партії «Слуга народу» Василь Вірастюк.

Схожі новини