Передплата 2024 ВЗ

Рада ЄС рекомендує відкрити кордони для щеплених мандрівників

  • 20.05.2021, 17:35
  • 581

У четвер, 20 травня, Рада Європейського союзу ухвалила рекомендацію щодо спрощення обмежень на поїздки до ЄС та дозволу на в’їзд громадянам третіх країн, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу

Про це йдеться у заяві на сайті Ради.

Зокрема, Рада Є С рекомендує державам-членам скасувати обмеження на поїздки для туристів, які принаймні за 14 днів до прибуття отримали останню дозу вакцини, затверджену Європейським агентством з лікарських засобів. Йдеться, зокрема, про Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson та Moderna.

Держави-члени можуть також скасувати обмеження на необов'язкові поїздки для тих, хто отримав дози вакцини, рекомендовані ВООЗ для екстреного використання.

При скасуванні цих обмежень держави-члени повинні зважати на взаємність у конкретному випадку. Кожна країна самостійно ухвалюватиме відповідне рішення. Рада Є С також ухвалила критерії скасування обмежень для всіх мандрівників з третіх країн незалежно від наявності вакцинації.

Читайте також: Греція послаблює карантин

Для скасування обмежень на необов’язкові подорожі для третьої країни кількість випадків Covid-19 на 100 тис. жителів за останні 14 днів не має перевищувати 75 (раніше цей показник становив 25 випадків). Список країн оголосять пізніше. Прогрес у вакцинації населення проти вірусу також братиметься до уваги.

Рада ЄС також затвердила так званий «механізм аварійного гальмування», який дозволить тимчасово обмежити всі поїздки до ЄС з третьої країни, якщо епідеміологічна ситуація швидко погіршується.

Схожі новини