Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд дав дозвіл на затримання нардепа Козака

  • 20.05.2021, 15:15
  • 662

Раніше слідчі СБУ оголосили його у розшук. Це відбулося після того, як 11 травня народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку оголосили про підозру

Печерський районний суд Києва дав правоохоронцям дозвіл на затримання народного депутата України Тараса Козака, повідомляє телеграм-канал «Цензор.НЕТ».

Зокрема, Медведчук і Козак підозрюються у вчиненні державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму (ч.1 ст. 111, ч.3 ст. 15 і ч.1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

СБУ має аргументовані докази протиправної діяльності та співпраці цих осіб з країною-агресором. Наразі триває досудове слідство.

Читайте також: Під час захоплення Криму Медведчук і Козак за безцінь купили бізнес у Росії, — «Схеми»

Нагадаємо, після оголошення йому та Медведчуку підозр останній під час обрання йому у суді запобіжного заходу сказав, що його соратник перебуває на лікуванні у Білорусі. Від чого саме лікується Козак, він не уточнив.

Медведчук також зазначив, що він спілкувався з Козаком після оголошення їм підозри про злочин.

«Це мій друг, це член політради нашої партії, звичайно, ми контактуємо. Обурлива [реакція в нього була на підозру]», — пояснив він.

Схожі новини