Передплата 2024 ВЗ

Бутусов вирішив скласти повноваження радника міністра оборони

  • 18.05.2021, 12:15
  • 571

Головний редактор видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов повідомив про рішення скласти повноваження радника на громадських засадах міністра оборони України Андрія Тарана

Про це він написав у Facebook.

Рішення обґрунтовано шістьма причинами. За його словами, загроза російського вторгнення розкрила провали Міноборони в організації оборони, яке «займається показухою замість аналізу». Таран, як стверджує Бутусов, не реагує навіть на ті проблеми, про які публічно заявляє комітет Верховної Ради (харчування, будівництво арсеналів, проблема з боєприпасами, Держоборонзамовлення).

«Міністр оборони не реагує навіть на ті елементарні проблеми, про які публічно заявляє комітет з оборони ВР, такі як харчування, споруда арсеналів, Держоборонзамовлення, кризове становище з боєприпасами. А тим часом злодійство в армії на паливі, закупівлі, ремонтах залишається масовим явищем. Ніхто не несе відповідальності», — написав Бутусов.

Також він заявив, що в державі відсутня централізована оборонна політика.

«Тому навіть ті проблеми, які МО намагається об’єктивно вирішити — такі як територіальна оборона, впровадження автоматизованих систем управління, блокуються через відсутність координації на вищому рівні», — зазначив він.

Бутусов також наголосив, що Міноборони провалило Держоборонзамовлення 2020 року, а також, що військово-політичне керівництво не планує якісних реформ в армії.

«У розпал війни провалене Держоборонзамовлення 2020 року, і зараз також зривається Держоборонзамовлення 2021-го року, остаточний річний план в кінці травня не переданий виконавцям.

Військово-політичне керівництво не планує якісних реформ в армії. Нові документи оборонної політики, зокрема, Стратегія воєнної безпеки, не спрямовані на зміну ситуації. Можна миритися з деякими проблемами, але не можна миритися з небажанням їх вирішувати", — написав він.

Також серед причин для звільнення Бутусов назвав і справу про провал спецоперації із захоплення російських терористів «вагнерівців», яка не розслідується вже 8 місяців.

«Верховна Рада блокує створення слідчої комісії. У 2020-му році відбулося 7 провалів спецоперацій ГУР МО, в результаті значну кількість людей захоплено противником, є, на жаль, і втрати, розкриті ключові напрямки роботи проти РФ. Однак Міноборони ігнорує довгу низку цих провалів, хоча причина очевидна — зрада», — написав журналіст.

Читайте також: Українські військові зможуть відбивати наступ Росії ракетними комплексами (відео)

Схожі новини