Передплата 2024 ВЗ

Профільний комітет Ради провалив голосування за відставку Степанова

  • 17.05.2021, 18:35
  • 618

Парламентський комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування не підтримав проєкт подання прем'єра Дениса Шмигаля про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова і залишив це питання на розгляд залу

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Таке рішення комітет ухвалив за підсумками позачергового засідання в понеділок.

Подання Шмигаля про відставку Степанова, зокрема, підтримали сім депутатів, сім — утрималися, один виступив проти.

Читайте також: Степанов про свою відставку: «Моя боротьба за високі зарплати для медиків йшла всупереч їхній ідеології»

Нагадаємо, до Верховної Ради 14 травня надійшло подання прем'єр-міністра про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За даними УП, Степанов 14 травня був в Офісі президента. Там Зеленський запропонував йому написати заяву про відставку за власним бажанням. Степанов взяв час на подумати, проте поки він думав, прем’єр підписав подання на його звільнення.

На зміну Степанову розглядають кандидатуру чинного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Сам Степанов, якого Шмигаль пропонує відправити у відставку, звинувачує в цій ситуації підкилимні ігри «політичних сил з низькими рейтингом».

Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання 18 травня для розгляду заяв про відставку трьох членів Кабінету міністрів.

Більше половини українців не підтримують відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова станом на зараз, згідно з опитуванням групи «Рейтинг».

Схожі новини