Передплата 2024 «Добрий господар»

Продукти, які активізують мозок

У переліку горіхи, какао, чорниця та риба

Волоські горіхи. Навіть своєю фор­мою вони трохи нагадують мозок, і не-дарма. Вони справді істотно поліпшують роботу мозку, прискорюючи розумові процеси, і активізують пам’ять. Крім того, горіхи запобігають передчасному відмиранню клітин мозку, тож якщо ви їсте багато волоських горіхів, то довше зможете залишатися при здоровому і чистому розумі. Але й це ще не все: щоб заповнити добову дозу вітаміну С, до­статньо з’їсти лише 5 молодих горіхів.

Какао. Воно містить флаванод — це антиоксидант, який покращує кровообіг у мозку, захищаючи його від окислення і дегенерації нервових клітин. Особливо корисне какао для літніх людей, оскільки запобігає склерозу.

Чорниця — справжнє джерело ан­тиоксидантів, які захищають мозок від вікових руйнувань і захворювань. Чор­ниця покращує пам’ять, координацію, і як бонус — позитивно впливає на зір і кров’яний тиск.

Шавлія. Зовсім недавно було вияв­лено, що шавлія покращує пам’ять за рахунок придушення амінокислот, які знижують пам’ять і порушують її робо­ту.

Риба. Риб’ячий жир просто незамін­ний для роботи мозку. Йод, якого багато у рибі, покращує ясність думок, кислоти омега-3 регулюють роботу серцево-су­динної системи. Їжте рибу, займайтеся спортом — і ваші мозок і серце працюва­тимуть, як годинник, причому швейцар­ський.

Схожі новини