Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Харкові підірвали покинутий елеватор: приголомшливе відео

  • 16.05.2021, 14:15
  • 1 023

Найвищу частину покинутого елеватора, що поблизу Південного вокзалу у центральній частині Харкова, підірвали на очах понад сотні глядачів

Про це повідомляє Суспільне.

«Плановий підрив відбувся о 10:00. Пролунав один вибух — і на території елеватору обвалилася найвища будівля», — йдеться у повідомленні.

«Елеватор стоїть у центрі міста і, чесно кажучи, не прикрашає його. Питанням знесення та вибуху саме цієї будівлі займалися місяць», — розповів голова правління «Житлобуд-1» Валерій Арутюнов.

За його словами, це був не останній підрив: «Ще позаду стоїть менша будівля. Ми підірвали велику будівлю, а там вже підготуємось і протягом місяця підірвемо другу».

На місці елеватора, побудують житлові будинки.

Читайте також: 10 секунд — і лише уламки: у Китаї підірвали довжелезний міст

Перед вибухом, уточнили кореспондентові Укрінформу у департаменті інфраструктури Харківської міської ради, рух вулицею Євгена Котляра на ділянці до вулиці Велика Панасівська був перекритий: «Харків`яни, які зібралися у районі вокзалу, спостерігали за вибухом з безпечної дистанції. Зараз рух відновлено».

Нагадаємо, перша спроба підірвати елеватор, що був побудований на початку 20-го століття та не працював з середини 90-х років, відбулася 18 жовтня 2020 року. Тоді башта 60 м заввишки не впала. Територія стала місцем неофіційних змагань руферів, і біля небезпечної башти встановили паркан.

Схожі новини