Передплата 2024 «Добра кухня»

Португалія відкривається для туристів

  • 15.05.2021, 18:15
  • 909

З понеділка Португалія буде відкрита для туристів майже з усіх країн ЄС після декількох місяців обмежень, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19

Фото умовне
Фото умовне

Про це заявило міністерство внутрішніх справ Португалії, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на агентство AFP.

Мандрівники з країн ЄС, у яких рівень коронавірусу нижче 500 випадків на 100 тисяч жителів протягом останніх 14 днів, можуть здійснювати «всі типи візитів до Португалії, включаючи навіть другорядні», — йдеться в заяві міністерства в суботу.

У ній сказано, що обмеження будуть збережені для п'яти країн ЄС — Кіпру, Хорватії, Литви, Нідерландів та Швеції. Обмеження також зберігаються для неєвропейських країн, враховуючи Бразилію, Індію і ПАР.

«Ми не відкриваємо туризм для всього світу. Зберігаються обмеження для третіх країн», — додала прессекретар міністерства.

За її словами, обмеження знімають для «пасажирів з Європейського Союзу, Шенгенської зони і Сполученого Королівства» за умови, що у них рівень захворювання нижче 500 випадків на 100 тисяч жителів.

Шенгенська зона охоплює 26 європейських країн, більшість з яких перебувають в Європейському Союзі.

Згідно з правилами, всі пасажири, старші двох років, що прямують в країну, все одно повинні будуть пред'явити негативний ПЛР-тест, зроблений протягом 72 годин до посадки.

Авіакомпанії, що дозволяють пасажирам здійснювати посадку без тесту, будуть оштрафовані на суму від 500 до 2000 євро за пасажира.

У Португалії та Британії зараз зареєстровано найнижчий рівень поширення коронавірусу в Європі.

Читайте також: У Британії зараження індійським штамом зросло вдвічі

Схожі новини