Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стало відомо, як і коли цьогоріч завершиться навчальний рік у Львові

  • 15.05.2021, 17:30
  • 1 098

Більшість шкіл навчання завершать на початку червня, лише одна школа вчитиметься до 30 червня

Цього року навчання у школах Львова завершиться по-різному. Одні школи на літні канікули підуть 28 травня, деякі — 4 червня. Проте є й такі школи, де навчання для учнів триватиме до середини місяця — 10 та 14 червня.

Про це у коментарі Tvoemisto. tv сказала керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Коли завершувати навчальний рік кожен освітній навчальний заклад визначає самостійно, адже має автономію.

«Структуру, тривалість навчального року, тижня, дня, розкладу уроку і навіть початок уроків визначає педагогічна рада кожного закладу освіти. Відтак, вона несе відповідальність за обсяг навчального навантаження, згідно з навчальним планом. Оскільки кожен заклад освіти має академічну автономію, вони також визначають, коли йти на канікули», — каже Зоряна Довганик.

За її словами, оскільки цей рік був «карантинний», тривалий час школярі перебували на віддаленому навчанні та по-різному мали канікули.

«Навчальний процес повинен тривати 175 робочих днів. Але, наприклад, у січні 17 закладів освіти не мали зимових канікул, а навчались дистанційно, інші — були на канікулах. Через те, завершення навчального року буде відбуватись трохи пізніше, ніж зазвичай — у когось 28 травня, в інших — 4, 10 чи 14 червня. Усе залежить від того, скільки днів кожній школі потрібно відпрацювати матеріал. Однозначно, що освітній процес у школах Львова має закінчиться не пізніше, ніж 1 липня», — каже освітянка.

Більшість шкіл все ж навчання завершить у перших числах червня. Лише одна школа «Будокан» вчитиметься до 30 червня.

Як наголосила головна освітянка, відтепер одного єдиного традиційного дня початку канікул не буде.

«Зараз від батьків надходить дуже багато звернень, в яких вони питають і навіть обурюються, чому діти навчання завершують не в травні, а у червні, мовляв, це забирає у дітей канікули. Це не так. Кожна школа організовує освітній процес по-своєму: зробили довші канікули всередині навчального року, зате довше вчитимуться вкінці. І карантин тут ні до чого», — додала співрозмовниця.

Щодо першокласників, то вони навчатимуться до 28 травня, проте далі можливе відпрацювання уроків. Здебільшого, це буде у вигляді екскурсій, цікавих виїздів, майстер-класів.

Традиційних «лінійок» у школах не буде.

До слова, у Харківській, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Полтавській, Сумській областях навчальний рік школярів завершиться у червні. У Черкасах школярі вчитимуться до 8 червня. У Сумах до 11 червня. Хмельницький також продовжить навчання до 11 червня. У Тернополі навчальний процес планують завершити 8 червня. У Полтаві школярі вчитимуться до 9 червня. У Чернівцях останній дзвоник пролунає 29 травня. У Запорізькій області останній навчальний день буде 28 травня. У Києві заявили, що подовжувати навчальний процес на літо не будуть.

Нагадаємо, у школах Львівської області навчальний рік також завершиться по-різному. В одних учнів це буде звично наприкінці травня, проте в інших — у червні. Усе залежить від того, скільки канікул вони використовували упродовж року.

Читайте також: Львівщині надали гроші для безпечного проведення ЗНО

Схожі новини