Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Росія перекинула війська у Крим, – США

  • 14.05.2021, 09:30
  • 484

Усупереч заявам про відведення військ від кордону з Україною, Росія нещодавно перекинула в Крим десантно-штурмові підрозділи, а також бронетехніку та артилерію

Про це заявила в.о. заступника глави місії США при ОБСЄ Елізабет Розенсток-Сіллер під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ.

«У межах своїх зусиль з метою дестабілізації України та порушення регіональної безпеки Росія роками здійснює протягом нарощування військ в Криму. І хоча РФ оголосила про відведення своїх військ від кордону з Україною, вона нещодавно перекинула в Крим десантно-штурмові елементи, а також бойові танки Т-72Б3, 120-мм міномети, 122-мм гаубиці, броньовану техніку та інше обладнання», — повідомила Розенсток-Сіллер.

Вона вказала на те, що Росія продовжує незаконно призивати до своїх збройних сил тисячі юнаків у Криму, частину з яких переводять до підрозділів ЗС РФ, котрі діють на сході України.

Окрім того, дипломатка закликала Росію припинити репресії в Криму та звільнити всіх українських політичних в’язнів. «Також ми продовжуємо закликати Росію припинити мілітаризацію та окупацію Криму й вивести всі свої сили та техніку зі сходу України», — заявила представниця місії США в ОБСЄ.

Читайте також: Росія відверто підтримала бойовиків ХАМАСу

Схожі новини