Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бджолиний скандал: в "Укрпошті" прокоментували масову загибель комах

  • 12.05.2021, 19:35
  • 878

Відсьогодні вимоги до пересилання та транспортування бджіл будуть посилені

Укрпошта відреагувала на загибель восьми мільйонів бджіл на Закарпатті, яких бджолярі з Іршави і Виноградова надіслали до замовників у спеціальних пакетах.

Пресслужба оператора поштового зв'язку заявила, що подібний інцидент для «Укрпошти» — перший, попри те, що транспортування бджіл відбувається щороку.

Причиною трагедії назвали високу температуру в регіоні — близько 27 градусів тепла.

«Перевезення бджіл відбувалося за встановленими правилами: їх розмістили в дерев’яних скриньках з вентиляційними отворами. Вантажівки, якими „Укрпошта“ перевозить відправлення, не абсолютно герметичні — там є доступ повітря. Крім того, на початку сезону співробітники „Укрпошти“ були неодноразово поінформовані про умови пересилання бджіл», — йдеться в заяві.

Читайте також: Дикі бджоли заховали свій мед у… черешні

Регіональна дирекція наразі з'ясовує деталі інциденту. Ступінь відповідальності та питання компенсації обіцяють визначити після з'ясування усіх обставин. В «Укрпошті» також заявили, що відсьогодні вимоги до пересилання та транспортування бджіл будуть посилені.

«Зокрема, вже погоджено з профільною асоціацією питання щодо температурних обмежень: „Укрпошта“ не перевозитиме бджіл, якщо температура повітря в місті відправлення чи доставки перевищуватиме +20°С», — уточнює компанія.

«На майбутнє, враховуючи раніше заявлені плани, поточний випадок і те, що обробка таких вантажів автоматичними сортувальними лініями є неможливою, в наступному році компанія припинить надання цієї послуги і буде рекомендувати клієнтам завчасно звертатись до спеціалізованих перевізників, щоб зберегти і свій бізнес, і здоров’я бджіл», — йдеться в тексті заяви.

Схожі новини