Передплата 2024 «Добра кухня»

"Не збираємось втручатися": у Кремлі відхрестилися від Медведчука

  • 12.05.2021, 16:35
  • 587

Підозрюваний у державній зраді народний депутат Віктор Медведчук не просив допомоги або політичного притулку в Російській Федерації. Але Москва навряд чи зможе допомогти йому на тлі "переслідування" в Україні

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає «РИА Новости».

Зокрема, він зазначив, що Медведчук перебуває в Україні і ні за яким політичним притулком не звертався.

«Друге — ми не збираємося втручатися в ці процеси, це внутрішні справи України, але, звичайно, ми спостерігаємо за цим найретельнішим чином і хотіли б переконатися, що за цією справою не стоїть якесь переслідування за політичними мотивами, якась кампанійщина, що пов'язана виключно з бажанням позбутися політичних конкурентів», — додав Пєсков.

Читайте також: «Труба Медведчука» належатиме іншому олігарху: журналісти дізнались кому

Нагадаємо, генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри у держзраді та замаху на розкрадання ресурсів у Криму двом народним депутатам України — Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Також СБУ повідомила про обшуки в офісі ОПЗЖ та двох будинках Медведчука. За даними ЗМІ, силовикам всіляко перешкоджала охорона Медведчука.

Правоохоронці підозрюють, що Медведчук вступив у змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі. Також у 2020 році Медведчук через Козака передав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу ЗСУ.

Пізно ввечері 11 травня пресслужба Медведчука відреагувала на інформацію про обшуки та підозру. У політика запевнили, що він не буде ховатись від слідства та перебуває в Україні.

Схожі новини